До гасіння лісових пожеж в Амазонії залучають армію

До гасіння лісових пожеж в Амазонії залучають армію

Укрінформ
Бразильська влада дала розпорядження залучити армію до боротьби з катастрофічними лісовими пожежами, які вирують в Амазонії.

Про це повідомляє BBC.

"Бразильський президент Жаїр Болсоньєро наказав послати військових у природні резервації, землі місцевих індіанців та прикордонні райони Амазонії. Армія допомагатиме боротися з масштабними й спустошливими лісовими пожежами, які зараз тривають в регіоні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це рішення глава бразильської держави прийняв у суботу після відчутного тиску з боку європейських лідерів, які звинувачують Болсоньєро в бездіяльності на тлі спустошливих пожеж, що винищують тропічні амазонські ліси.

Як повідомлялося, пожежі в тропічних лісах Амазонки, які називають "легенями планети", на території Бразилії почалися на початку серпня. У деяких штатах оголошено надзвичайний стан. Число осередків займання продовжує зростати.

Читайте також: ЄС готовий надати фінансову допомогу для гасіння пожеж в Амазонії

У липні Національний інститут космічних досліджень опублікував звіт, згідно з яким за рік темпи знищення лісів Амазонки збільшилися на 88%. Однак президент Бразилії публічно поставив під питання висновки цього звіту.

Президент Європейської ради Дональд Туск перед початком саміту G7 заявив, що Євросоюз готовий надати фінансову допомогу для гасіння лісових пожеж в Амазонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-