Туск не хоче, щоб Джонсон увійшов в історію, як

Туск не хоче, щоб Джонсон увійшов в історію, як "містер без угоди"

Укрінформ
Президент Європейської ради Дональд Туск не сприймає ситуацію, що Велика Британія вийде з ЄС без набуття чинності угоди про умови Brexit, включаючи режим на кордоні між Ірландією та Північною Ірландією.

Про це Туск заявив перед початком саміту G7 у суботу у французькому місті Біарріці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"ЄС завжди був відкритий до співпраці. Це було, коли Девід Кемерон хотів уникнути Brexit; Тереза Мей прагнула уникнути Brexit без угоди. І ми також готові нині вести серйозні переговори з прем'єр-міністром Джонсоном. І в єдиному разі, коли я не буду співпрацювати, є ситуація без угоди (no deal, без набуття чинності угоди про умови виходу Британії з ЄС – ред.). Я все ще сподіваюся, що прем'єр-міністр Джонсон не хоче увійти в історію, як "містер без угоди", - сказав Туск.

Читайте також: ЄС готується до всіх можливих сценаріїв Brexit – Макрон

Він заявив, що керівні інституції ЄС готові вислухати від країн-членів реалістичні та прийнятні пропозиції, включаючи ті, що стосуються режиму на кордоні між Ірландією і Північною Ірландією (так званий backstop).

Як повідомляв Укрінформ, уряд Великої Британії заявив про вихід країни з ЄС 31 жовтня, незалежно від обставин наявності або відсутності угоди про умови Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-