Росія у Баренцевому морі провела пуски балістичних ракет з підводних човнів

Росія у Баренцевому морі провела пуски балістичних ракет з підводних човнів

Фото
Укрінформ
Росія провела у суботу в Баренцевому морі пуски балістичних ракет "Синева" і "Булава" з підводних човнів.

Про це повідомляє Міноборони РФ.

"24 серпня відповідно до плану бойової підготовки успішно виконано пуски балістичних ракет морського базування "Синева" з ракетного підводного човна стратегічного призначення "Тула" і "Булава" з ракетного підводного човна стратегічного призначення "Юрій Долгорукий", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що боєголовки були випущені з приполюсного району Північного Льодовитого океану і з акваторії Баренцева моря.

Читайте також: Росія намагається розширити ядерний арсенал, щоб діяти проти США – глава Пентагону

"Масогабаритні макети бойових блоків ракет виконали повний цикл програми польоту і успішно влучили навчальні цілі на полігонах "Чижа" в Архангельській області та "Кура" на півострові Камчатка. У ході пусків підтверджено задані технічні характеристики балістичних ракет підводних човнів і працездатний стан всіх систем корабельних ракетних комплексів", - заявили у російському військовому відомстві.

Читайте також: Штати вимагають від РФ розкрити інформацію про вибух в Архангельській області

Як повідомлялося, напередодні президент Росії Володимир Путін доручив підготувати "симетричну відповідь" на випробування в США крилатої ракети середньої дальності, здатної нести ядерний заряд.

4 березня Путін підписав указ про призупинення виконання ДРСМД, а 3 серпня Росія оголосила про припинення дії ДРСМД.

2 серпня США офіційно вийшли з ДРСМД, після того як пройшов наданий Росії піврічний термін на ліквідацію ракети 9М729, яка порушує угоду. Пізніше у серпні Міноборони США заявило, що успішно випробувало крилату ракету середньої дальності, здатну нести ядерний заряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-