Росії не місце у G7 - Трюдо

Росії не місце у G7 - Трюдо

Укрінформ
Канада виступає рішуче проти можливого повернення Росії до складу Великої сімки (G7).

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час телефонної розмови із Володимиром Зеленським, що відбулася у четвер.

“Прем’єр-міністр Трюдо висловив своє тверде переконання, що G7 - це майданчик, учасники якого повинні поділяти спільні цінності, такі як: повага до демократії та міжнародного права. Прем’єр-міністр підтвердив незгоду Канади із поверненням Росії до G7, поки РФ не припинить агресію у Криму та на Донбасі”, - зазначили у офісі прем’єр-міністра Канади.

У відомстві додали, що двоє лідерів також обговорили саміт лідерів країн-членів Великої сімки та “погодилися щодо важливості залучення міжнародної спільноти, у тому числі G7, до підтримки України у становленні як стабільної, демократичної та успішної держави”.

Читайте також: Зеленський поговорив із Туском про неповернення Росії у G7

Нагадаємо: за інформацією CNN Дональд Трамп та Еммануель Макрон в ході телефонної розмови, яка відбулася у вівторок, домовилися повернути Росію до «Великої сімки» уже в наступному році. Однак, уряди Німеччини та Великобританії виступили із критикою цього рішення.

Нині членами Великої сімки є США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія та Канада. Це об'єднання існує з 1975 року. Цьогоріч саміт лідерів G7 відбудеться з 24 по 26 серпня у Франції в Біарріці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-