Прага запропонує Москві забрати пам'ятник маршалу Конєву

Прага запропонує Москві забрати пам'ятник маршалу Конєву

Укрінформ
Голова адміністрації району Прага-6 Ондржей Колар, де розміщений пам'ятник радянському маршалу Івану Конєву, вважає недоцільним відновлювати монумент після чергового облиття фарбою та готовий віддати його до Росії.

Про це повідомляє Radio Praha.

"Колар каже, що адміністрація району Прага 6 зараз готує лист до посольства РФ, в якому запропонує забрати статую на свою територію. Таке рішення пропонується, щоб запобігти подальшому вандалізму, оскільки пам’ятник опиниться на території іншої держави", - йдеться у повідомленні.

Колар зазначив, що пам'ятник регулярно поливають фарбою, тож він не бачить сенсу "витрачати гроші мешканців Праги-6 на щось, що вони не хочуть у себе бачити".

Читайте також: На акції протесту в Москві було близько 50 тисяч учасників

Цього разу статую не відмиватимуть від червоної фарби коштом громади Праги. "Цього разу ми вирішили залишити його (пам'ятник - ред.) таким, яким він є, бо, і це моя суб'єктивна думка, надписи зроблені червоною фарбою кажуть правду", - зазначив Колар.

Наразі на монументі залишили написи червоною фарбою: "Ні кривавому маршалу!" та "Ми не забудемо". Остання натякає на роль Конєва у придушенні "Пражської весни" наприкінці 1960-х.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-