Мешканці Гонконгу вишикувалися у 45-кілометровий живий ланцюг

Мешканці Гонконгу вишикувалися у 45-кілометровий живий ланцюг

Відео
Укрінформ
У п’ятницю, 23 серпня, у Гонконзі десятки тисяч демонстрантів утворили живий ланцюг за прикладом антирадянської акції "Балтійський шлях" в Естонії, Латвії та Литві у 1989 році.

Про це повідомляє The Guardian.

"Живий ланцюг розтягнувся на кілька кілометрів з обох сторін Гонконгської гавані у п'ятницю ввечері, люди влаштували мирну демонстрацію, натхненну антирадянськими протестами, які відбулися три десятиріччя тому", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, живий ланцюг простягнувся на кілька кілометрів уздовж обох сторін гавані Гонконгу. Демонстранти, які взялися за руки, заповнили тротуари, шляхопроводи, мости, набережні та парки Гонконгу, піднялися на одну з найзнаменитіших вершин регіону Lion Rock.

Читайте також: У Гонконгу продовжили заборону на акції протесту в аеропорту

Багато з протестувальників ввімкнули ліхтарики на смартфонах, щоб підсвітити дійство. Загальна протяжність ланцюга становила близько 45 кілометрів. Як відомо, 23 серпня 1989 року приблизно 2 млн протестувальників сформували живий ланцюг, що простягнувся на 600 кілометрів територією Естонії, Латвії та Литви. Антирадянська демонстрація стала відома як "Балтійський шлях". Протягом року всі три країни Балтії здобули незалежність.

Фото: theguardian.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-