Місія МАГАТЕ провела перевірку на Білоруській АЕС

Місія МАГАТЕ провела перевірку на Білоруській АЕС

Укрінформ
Команда експертів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) завершила 18-денну місію з розгляду питань експлуатаційної безпеки на Білоруській АЕС, перший блок якої буде запущений у наступному році.

Про це повідомляэться на сайті МАГАТЕ.

"Група з передексплуатаційного огляду безпеки (Pre-OSART) завершила 18-денну місію на об'єкті в Островці, в 150 км на північний захід від Мінська, де Білорусь завершує будівництво своєї першої АЕС. Станція містити два реактори потужність по 1194 МВт російської технології ВВЕР. При цьому, перший енергоблок, як очікується, почне працювати в наступному році", - йдеться у повідомленні.

Метою місії Pre-OSART є надання допомоги ядерним операторам у підвищенні експлуатаційної безпеки АЕС, а також виявлення сфер для підвищення безпеки, оцінки експлуатаційних програм шляхом їх порівнювання зі стандартами безпеки МАГАТЕ, а також надання відповідних рекомендацій.

"Група Pre-OSART оглянула зобов’язання керівництва станції із забезпечення безпечної та надійної експлуатації. Група також запропонувала рекомендації щодо подальшого посилення безпеки та для своєчасного виконання операційних програм", - заявив керівник групи, старший офіцер ядерної безпеки МАГАТЕ Юрій Мартиненко. Остаточний звіт за результатами візиту експертів МАГАТЕ буде представлений білоруському уряду через три місяці.

Читайте також: МАГАТЕ показала, як "пульсує" ядерний реактор

Наступна місія МАГАТЕ пройду в Білорусі на початку 2020 року. Комплексна місія має дати оцінку по всіх 19 напрямках розвитку ядерної інфраструктури в країні.

Як відомо, Білоруська атомна електростанція (БілАЕС) будується за 18 км від міста Островець у Гродненській області (Білорусь). Проєкт БілАЕС фінансує російський уряд, а реалізує його російська державна корпорація атомної енергетики "Росатом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-