Саміт G7 у Біарріці охоронятимуть понад 13 тисяч силовиків

Саміт G7 у Біарріці охоронятимуть понад 13 тисяч силовиків

Укрінформ
Франція мобілізувала понад 13 тис. співробітників поліції та військової жандармерії для охорони порядку під час проведення 24-26 серпня у місті Біарріц саміту "G7".

Про це інформує Міністерство внутрішніх справ Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Метою є забезпечення максимальної безпеки із мінімальними спробами дестабілізації. Ми не потерпимо будь-яких безладів. Якщо це станеться – ми відповідатимемо", - заявив міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер.

До курортного міста Біарріц, що на південному заході країни, стягнуто 13200 співробітників поліції та військової жандармерії. Окрім цього, залучено 400 саперів та вибухотехніків, 13 бригад швидкої допомоги.

Особлива увага під час зустрічі високого рівня приділяється кібербезпеці.

З метою процесуального супроводження можливих порушень правопорядку на місці вже працюють 17 прокурорів та 70 адвокатів. Підготовлено 300 місць для тимчасового затримання можливих порушників.

Читайте також: Росія заслужено втратила своє місце в G7 - МЗС Канади

У сусідньому місті Андай борці з капіталізмом, антиглобалісти, анархісти та активісти "жовтих жилетів" проводять альтернативний саміт. У суботу вони планують пройти масовим мирним маршем, щоб звернути увагу на альтернативні шляхи боротьби з нерівністю, подолання бідності у світі, запобігання кліматичних та екологічних катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-