У Гонконгу продовжили заборону на акції протесту в аеропорту

У Гонконгу продовжили заборону на акції протесту в аеропорту

Укрінформ
Верховний суд Гонконгу продовжив заборону на проведення акцій протесту в аеропорту Чек Лап Кок.

Про це повідомляє радіостанція RTHK.

«Верховний суд у п'ятницю продовжив тимчасову заборону на будь-які дії, які перешкоджали б роботі аеропорту, заявивши, що це надзвичайно важливо для міжнародної репутації та ділових інтересів Гонконгу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення було ухвалене напередодні вже анонсованих акцій протесту у суботу, 24 червня.

У соцмережах почали поширюватися заклики масово вирушати громадським транспортом до аеропорту 24 серпня, щоб створити перенавантаження транспортної системи.

Суддя Вілсон Чан сказав, що він знає про плани протестувальників, і така діяльність не схвалена поліцією. Тому він погодився з проханням адміністрації аеропорту продовжити заборону без вагань.

Як повідомлялося, масові протести почалися в Гонконзі в першій половині червня у відповідь на плани місцевої адміністрації внести поправки в закон про екстрадицію, які дозволили б видавати підозрюваних у скоєнні злочинів на материкову частину Китаю.

Читайте також: YouTube видалив понад 200 каналів через протести в Гонконзі

Коли влада Гонконгу відмовилися від внесення поправок, демонстранти зажадали розслідування застосування поліцією надмірно жорстких методів проти учасників протестів, а також відставки голови адміністрації Керрі Лам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-