YouTube видалив понад 200 каналів через протести в Гонконзі

YouTube видалив понад 200 каналів через протести в Гонконзі

Укрінформ
Компанія Google відключила більше 200 записів у відеохостингу YouTube, які намагалися чинити "координоване вплив на ситуацію в Гонконзі.

Про це повідомляє DW.

"Ми відключили 210 каналів YouTube, коли виявили, що вони в скоординованої манері завантажували відео, що відносяться до протестів в Гонконгу", - йдеться в заяві керівника групи аналізу загроз Google Шейна Хантлі.

Читайте також: У Гонконгу масова акція в метро закінчилася сутичками

Відзначається, що заблоковані акаунти використовували VPN-сервіси та інші методи, щоб приховати свою локацію. Компанія нагадала, що на цьому тижні з аналогічних причин були заблоковані кілька сотень акаунтів у Twitter. Тут були виявлені 936 акаунтів з КНР, які "навмисно намагалися посіяти політичні розбіжності в Гонконзі".

Читайте також: Влада Гонконгу відхилила вимоги протестувальників

Про "координовані дії з Китаю", спрямовані на спотворення ситуації в Гонконзі, повідомила також і Facebook. Компанія видалила сім сторінок, три групи і п'ять акаунтів, які публікували фейкові або образливі пости про протести в Гонконзі.

Як повідомлялося, масові протести почалися в Гонконзі в першій половині червня у відповідь на плани місцевої адміністрації внести поправки в закон про екстрадицію, які дозволили б видавати підозрюваних у скоєнні злочинів на материкову частину Китаю.

Читайте також: Пекін вимагає від Канади припинити втручання у внутрішні справи Китаю

Коли влада Гонконгу відмовилися від внесення поправок, демонстранти зажадали розслідування застосування поліцією надмірно жорстких методів проти учасників протестів, а також відставки голови адміністрації Керрі Лам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-