Росія намагається розширити ядерний арсенал, щоб діяти проти США – глава Пентагону

Росія намагається розширити ядерний арсенал, щоб діяти проти США – глава Пентагону

Укрінформ
Вибухи на військовому полігоні в районі російського міста Северодвінськ можуть свідчити про те, що РФ намагається розширити свій ядерний арсенал.

Про це заявив міністр оборони США Марк Еспер в інтерв’ю Fox News.

"Очевидно, що вони (росіяни - ред.) намагаються розширити свій стратегічний ядерний арсенал, щоб діяти проти США", - заявив він.

Глава Пентагону наголосив на необхідності включити нове озброєння, яке прагне отримати Росія, в Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО) в разі його продовження.

"У міру того, як люди говорять про новий Договір про скорочення стратегічної ядерної зброї, ми говоримо — послухайте, якщо буде продовження Договору СНО, то ми маємо забезпечити, щоб він включав всю нову зброю, яку прагне отримати Росія", - заявив Еспер.

За його словами, зараз Росія має в своєму розпорядженні крилаті ракети середньої дальності, ймовірно оснащені ядерними боєголовками і спрямованими в бік Європи.

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня міністерство оборони РФ заявило про загибель двох і поранення шести осіб у результаті вибуху на ракетному полігоні Біломорської військово-морської бази поблизу села Ньонокса в Архангельській області. Відомство зазначило, що НП сталася під час випробувань рідинної реактивної рухової установки.

Читайте також: НП в Архангельську: через що стався вибух та які наслідки?

10 серпня держкорпорація Росатом заявила про загибель п'ятьох своїх співробітників і поранення ще трьох у результаті вибуху на військовому полігоні в Архангельській області. При цьому в компанії заявили, що аварія сталася "в період робіт, пов'язаних з інженерно-технічним супроводом ізотопних джерел живлення на рідинній руховій установці".

За інформацією ЗМІ, це перше офіційне підтвердження, що вибух стався на об'єкті, який міг бути джерелом радіації. Адже згадане у пресрелізі Росатому ізотопне джерело живлення - це генератор, який виробляє електрику з тепла, одержуваного при розпаді радіоактивного палива. На відміну від атомного реактора, в ізотопних джерелах не відбувається ланцюгової реакції - паливо розпадається у природний спосіб.

Читайте також: ООН прокоментувала ядерний інцидент у Росії

Після вибуху район Двінської затоки Білого моря на місяць закрили для вільного плавання.

Пресслужба адміністрації міста Северодвінська повідомляла про короткочасне підвищення радіаційного фону до двох мікрозівертів на годину при максимально допустимих 0,6 мікрозіверта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-