Новий прем'єр Судану приніс присягу

Новий прем'єр Судану приніс присягу

Укрінформ
У Судані присягу принесли новий керівний орган країни - Суверенна рада і новий глава уряду.

Про це повідомляє DW.

"Виконуючого обов'язки виконавчого секретаря Економічної комісії ООН для Африки Абдаллу Хамдука в середу, 21 серпня, приведено до присяги в якості глави уряду Судану на перехідний період", - йдеться в повідомленні.

Серед своїх ключових пріоритетів на цій посаді новий прем'єр назвав встановлення довгострокового миру у країні, боротьбу з економічною кризою, а також "збалансовану зовнішню політику".

Хамдук також висловив надію, що новий кабінет буде сформований протягом тижня.

Новий керівний орган країни - Суверенна рада - змінив Військову раду, до якої 11 квітня перейшла влада після відсторонення президента Омара аль-Башира, який обіймав цю посаду з 1993 року. На посаду вступили голова Абдель Фаттах Аль-Бурхан, а також дев'ять кандидатів від військових і від опозиційної коаліції "Сили за свободу і зміни".

Читайте також: У Судані почали судити експрезидента за корупцію

Як відомо, 12 квітня в результаті військового перевороту від влади було відсторонено президента Судану Омара аль-Башира, який перебував тривалий час при владі. Зараз він знаходиться у в'язниці. Функції уряду взяла на себе військова рада, однак активісти не прийняли нову владу і закликали до подальшого опору.

В середині травня протестувальники домовилися з військовою радою про трирічний перехідний період, протягом якого при владі перебуватиме тимчасовий уряд.

17 серпня військова адміністрація і лідери громадянської опозиції Судану підписали угоду про розподіл влади в державі.

Що стосується Аль-Башира, то його утримують у в'язниці для особливо небезпечних злочинців. Його чекають судові розгляди за звинуваченнями в корупції. Крім того, Міжнародний кримінальний суд (МКС) оголосив про намір притягти до відповідальності аль-Башира за військові злочини, проте раніше суданські військові заявляли, що не мають наміру видавати експрезидента представникам МКС.

Фото: codainaction.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-