Трампу не сподобалось, як прем'єрка Данії сказала йому, що Гренландія не продається

Трампу не сподобалось, як прем'єрка Данії сказала йому, що Гренландія не продається

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп висловив невдоволення тим, в якій формі прем’єр Данії Метте Фредеріксен заявила про те, що Гренландія не продається.

Виступаючи перед журналістами 21 серпня, Трамп заявив, що Фредеріксен зробила «неприємну і недоречну заяву», коли назвала «абсурдом» його плани купити Гренландію, передає "Радіо Свобода".

«Це дуже неприємний спосіб щось сказати», – додав Трамп.

Читайте також: У Данії обурилися скасуванням візиту Трампа через Гренландію

Раніше президент США Дональд Трамп скасував свою зустріч із прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен через те, що вона не бажає обговорювати продаж Гренландії США.

Як повідомляв Укрінформ, президент США виявляв зацікавленість у купівлі Гренландії, яка є частиною Данії.

Джерела в Білому домі повідомили, що Трамп неодноразово запитував радників, що для цього потрібно, і з цікавістю слухав дискусії стосовно геополітичного значення найбільшого у світі острова, а також його ресурсів. Крім іншого, обговорювалася тема розширення присутності військових США в Арктиці.

Данські політики здебільшого зреагували на ідею купівлі президентом Трампом Гренландії або з усмішкою, або вельми негативно.

Читайте також: Трамп скасував зустріч із прем’єркою Данії через її небажання продати Гренландію

Повідомлялося, що Сполучені Штати готові взяти на себе виплату гренландській автономній владі 600 мільйонів доларів на рік на підтримку економіки та соціальної сфери острова – зараз ці гроші платить Данія. У відповідь прем’єр-міністр Данії висловила надію на те, що президент жартує, назвавши історію «абсурдною дискусією».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-