Венеціанська комісія визнала нового голову Конституційного суду Молдови

Венеціанська комісія визнала нового голову Конституційного суду Молдови

Укрінформ
Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо привітав Володимира Цуркана з обранням на посаду голови Конституційного суду Молдови.

Про це поінформували в пресслужбі суду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"З радістю дізнався про Ваше обрання на посаду голови Конституційного суду Республіки Молдова. Бажаю Вам великих успіхів на цій важливій посаді і розраховую на подальшу добру співпрацю з Конституційним судом Молдови", - йдеться у посланні.

Як повідомляв Укрінформ, двома днями раніше ексдепутат парламенту Молдови Володимир Цуркан був обраний головою Конституційного суду.

Свою незгоду з результатами таємного голосування висловили деякі молдавські політики, включаючи прем'єр-міністра Майю Санду. Член Конституційного суду Домніка Манолі заявила, що не голосувала за кандидатуру Цуркана (оголошення результатів таємного голосування заборонено чинним законодавством). У середу, 21 серпня, Конституційний суд Молдови оприлюднив пресреліз, в якому зазначається, що "обрання Володимира Цуркана було законним і відповідно до законодавства".

Читайте також: У Молдові обрали нового голову Конституційного суду

Новий склад КС Молдови був затверджений після того, як в червні нинішнього року попередній склад Конституційного суду подав у відставку через ухвалення скандальних рішень про невизнання створеної парламентської коаліції, про оголошення дострокових парламентських виборів і про тимчасове відсторонення від влади президента Ігоря Додона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-