У Франції проходить “контрсаміт” G7

У Франції проходить “контрсаміт” G7

Укрінформ
Представники неурядових організацій, профспілок, активісти руху Alternatives G7, які виступають проти глобального капіталізму, проводять так званий «контрсаміт» на знак протесту проти зустрічі цього тижня лідерів «Групи семи» (G7).

Захід проходить 19-26 серпня у французькому місті Андай, що на кордоні з Іспанією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Контрсаміт стане можливістю обговорити конкретні рішення для глобальної політики, які б ефективно розв'язувати проблеми нерівності, бідності, екологічних і кліматичних катастроф. Приєднавшись до платформи Alternatives G7, ми разом можемо створити соціальний і справедливий світ, який поважає різні погляди, а також довкілля», - заявили активісти.

Під час контрсаміту, в якому беруть участь тисячі антиглобалістів, проводяться конференції, семінари з питань, які, на переконання організаторів, повинні змінити світ на краще.

Читайте також: ФРН розкритикувала пропозицію Трампа щодо повернення Росії до G7

У суботу, 24 серпня, у день відкриття саміту G7, учасники альтернативного заходу планують провести масовий мирний марш з метою закликати світових лідерів ухвалити дієві рішення у подоланні нерівності.

Як повідомляв Укрінформ, саміт «Групи семи» (G7) пройде у французькому місті Біарріц 24-26 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-