Молдова викликає до Кишинева свого посла в РФ через візит Шойгу

Молдова викликає до Кишинева свого посла в РФ через візит Шойгу

Укрінформ
Прем'єр Молдови Майя Санду доручила міністру закордонних справ і євроінтеграції Ніку Попеску викликати до Кишинева посла Молдови в РФ Андрія Негуца у зв'язку з майбутнім візитом до країни міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Про це прем'єр заявила на засіданні уряду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Оскільки не було дотримано всіх легальних процедур, цей візит не може носити офіційного характеру. Отже, як і будь-який іноземний громадянин, пан Шойгу може приїхати у Молдову як приватна особа. У зв'язку з цим, під час його перебування в Молдові не можуть бути підписані ніякі угоди і договори», - заявила прем'єр.

Читайте також: У Молдові скасували заборону на поїздки держчиновників до РФ

Санду доручила голові МЗС Молдови Ніку Попеску викликати до Кишинева посла Молдови в Росії Андрія Негуца для з'ясування всіх обставин підготовки візиту.

Міністр оборони Павло Войко заявив у зв'язку з цим, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу прибуде до Молдови на запрошення президента Ігоря Додона. Раніше Додон заявив, що візит Шойгу буде пов'язаний з його участю в заходах, приурочених до 75-ї річниці Яссько-Кишинівської операції, під час якої Молдову було звільнено від фашизму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-