У Данії обурилися скасуванням візиту Трампа через Гренландію

У Данії обурилися скасуванням візиту Трампа через Гренландію

Укрінформ
Данські політики розкритикували президента США Дональда Трампа за те, що він скасував свій візит до країни після того, як стало зрозуміло, що Данія не обговорюватиме продаж Гренландії.

Про це повідомляє Copenhagen Post.

“Багато (данських політиків — ред.) вважають рішення Трампа про скасування візиту знаком неповаги, особливо з огляду на те, що громадяни Данії вважаюсь себе одними з найближчих союзників США”, - йдеться у повідомленні.

За словами депутата від Консервативної партії Расмуса Ярлова, важко повірити, що Трамп вважає, що Гренландію, яка є автономною частиною Данії, можна просто купити, а потім ще й скасовує візит в останню мить.

Ярлов закликав Трампа показати більше поваги до Данії.

Раніше президент США Дональд Трамп скасував свою зустріч із прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен через те, що вона не бажає обговорювати продаж Гренландії США.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент США виявляв зацікавленість у купівлі Гренландії, яка є частиною Данії.

Читайте також: Трамп скасував зустріч із прем’єркою Данії через її небажання продати Гренландію

Джерела в Білому домі повідомили, що Трамп неодноразово запитував радників, що для цього потрібно, і з цікавістю слухав дискусії стосовно геополітичного значення найбільшого у світі острова, а також його ресурсів. Крім іншого, обговорювалася тема розширення присутності військових США в Арктиці.

Данські політики здебільшого зреагували на ідею купівлі президентом Трампом Гренландії або з усмішкою, або вельми негативно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-