Австралія допоможе міжнародній коаліції у Перській затоці

Австралія допоможе міжнародній коаліції у Перській затоці

Укрінформ
Міністерство оборони Австралії надішле бойовий корабель, безпілотний апарат й військових персонал до Перської затоки задля забезпечення безпеки торговельного судноплавства.

Про це у середу заявив прем'єр-міністр країни Скотт Моррісон, повідомляє ABC.

“Австралії надішле бойовий корабель, безпілотний апарат й військовий персонал до Перської затоки для приєднання до міжнародної коаліції у боротьбі з діями Ірану в Ормузькій протоці”, - йдеться у повідомленні.

За словами Моррісона, рішення було прийняте задля забезпечення безпеки торговельного судноплавства в регіоні.

Він додав, що в Австралію через Ормузьку протоку проходить до 30% нафти, і тому перешкоджання судноплавству в регіоні є питанням національної безпеки для країни.

Зазначається. що уряд країна вже кілька тижнів розмірковував над ухваленням цього рішення.

Раніше Міністерство закордонних справ Ізраїлю оголосило про приєднання до ініційованої Вашингтоном міжнародної коаліції задля забезпечення безпеки торговельного судноплавства в Перській затоці.

Читайте також: Помпео в Радбезі ООН розповів про необхідність стримування Ірану

Як відомо, у липні Іран захопив британський танкер в Ормузькій протоці за нібито порушення територіальних вод. Це сталося після того, як британці заарештували поблизу Гібралтару іранський танкер, звинувативши у порушенні санкцій проти Сирії.

19 серпня іранський танкер Grace 1 вийшов з Гібралтара в Середземне море, проте британський танкер досі затриманий Тегераном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-