Скарбник Ватикану, звинувачений у педофілії, програв судову апеляцію

Скарбник Ватикану, звинувачений у педофілії, програв судову апеляцію

Укрінформ
Джордж Пелл, колишній префект Секретаріату з економіки Ватикану і кардинал, якого в Австралії звинуватили в сексуальному насильстві над дітьми, програв свою судову апеляцію.

Про це повідомляє BBC.

«Католицький кардинал Джордж Пелл, колишній скарбник Ватикану, звинувачений в Австралії в сексуальному насильстві щодо неповнолітніх, програв апеляцію в суді. Апеляційний суд відхилив аргументи захисту Пелла про те, що вирок був несправедливим», - йдеться в повідомленні.

Тепер Пелл може спробувати оскаржити свій вирок у останній інстанції – Високому суді Австралії.

Як відомо, у березні 2019-го Джорджа Пелла засудили до 6 років за ґратами, оскільки австралійський суд визнав кардинала винним у нарузі над двома 13-річними в 1996 році. У грудні 2018-го присяжні одноголосно засудили 78-річного Пелла за сексуальне насильство над 13-річними хлопцями у соборі Святого Патріка в Мельбурні, де Пелл був архієпископом. Злочини проти двох хлопчиків сталися після недільної меси наприкінці 1996-го і на початку 1997-го року в кімнаті та коридорі собору.

Читайте також: Рада ухвалила в першому читанні ще один законопроєкт про покарання педофілів

Джордж Пелл є колишнім головним радником Папи Франциска. Відтак він наразі найбільш високопоставлений католицький священник, визнаний винним у сексуальному насильстві. Ба більше, у 2013 році Пелл був одним із найбільш вірогідних претендентів на папський престол, однак, тоді папою Римським став кардинал Хорхе Маріо Бергольо, який прийняв ім’я Франциск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-