США продадуть Тайваню 66 новітніх винищувачів F16C/D

США продадуть Тайваню 66 новітніх винищувачів F16C/D

Укрінформ
Білий дім офіційно схвалив угоду на 8 мільярдів доларів США з продажу зброї Тайваню, яка включає 66 новітніх американських винищувачів F-16C/D. 

Про це з посиланням на Державний департамент США повідомляє CNN

«Адміністрація (президента США - ред.) Дональда Трампа офіційно схвалила велику угоду на вісім мільярдів доларів США з продажу зброї Тайваню, включно з 66-ма новітніми винищувачами F-16C/D», - йдеться у повідомленні з посиланням на Державний департамент США. 

Видання додає, що Білий дім іде на такий крок у час, коли відносини США з Китаєм переживають складні часи з огляду на торговельні війни та події у Гонконгу. 

«Нова поставка американської зброї - найбільша за багато років - може призвести до подальшої ерозії стосунків з Пекіном, який вважає самоврядний острів частиною Китаю», - додає CNN. 

Читайте також: Японія закупить у США 42 винищувачі-невидимки F-35В

Пекін вже висловлював протест минулого тижня, коли у ЗМІ лише з’явилися натяки на можливу угоду, заявивши, що така політика США підриває суверенітет КНР. 

«Угода отримала потужну двопартійну підтримку у Конгресі, включно з демократами та республіканцями на чолі комітету з закордонних справ», - зазначають журналісти. 

У Конгресі пояснили, що продаж винищувачів Тайваню посилає потужний сигнал щодо відданості США безпеці та демократії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Читайте також: Болгарія придбає два нові військові кораблі більш ніж за €400 мільйонів

Конгресмени Еліот Енджел та Майкл МакКол переконані, що «разом з тим, як Китай веде себе дедалі агресивніше у регіоні, ми повинні зробити все можливе для підтримки наших друзів у світі». 

Видання нагадує, що США продає зброю Тайваню вже сорок років поспіль, і кожна така угода «дратує» Китай, який не визнає суверенітет і незалежність Тайваню. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Jamestown Foundation Глен Говард заявляв, що якщо інформація про те, що Україна розглядає придбання американських винищувачів F-16, підтвердиться, і США почнуть вивчати таку можливість, це може стати серйозним кроком для допомоги Україні та модернізації її Повітряних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-