Стало відомо, про що говоритимуть світові лідери під час саміту G7

Стало відомо, про що говоритимуть світові лідери під час саміту G7

Укрінформ
Лідери країн «Великої сімки» на саміті 24-26 серпня обговорюватимуть проблематику гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Відповідні рекомендації світовим лідерам представлять на зустрічі високого рівня співголови Ради G7 з гендерної рівності нобелівські лауреати Надія Мурад та Деніс Муквеге, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Понад 2,5 млрд дівчат та жінок у всьому світі страждають через дискримінаційні закони та недостатність правового захисту. Дії багатьох сміливих дівчат і жінок порушили тишу і наголосили на нагальній необхідності сильних і рішучих дій. Рада закликає лідерів G7 бути такими ж рішучими та сміливими, як дівчата і жінки щодня», - наголосили у Раді G7 з гендерної рівності.

Читайте також: Генсек ООН розповів про “кризу навчання” та закликав реформувати освіту

Серед основних рекомендацій, які цього тижня також будуть представлені президенту Франції Емманюелю Макрону, — припинення насильства за гендерною ознакою, забезпечення для дівчат і жінок умов для здобуття належної освіти та медичного обслуговування, розширення їхніх прав та можливостей, гарантування рівності між жінками та чоловіками у публічній діяльності.

Рада G7 з гендерної рівності була створена прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо у 2018 році за канадського головування у «Великій сімці».

Читайте також: Організатори US Open вибачилися за ненавмисне протиставлення чоловічого та жіночого турнірів

Нині Рада складається із 35 членів, включаючи нобелівських лауреатів, представників неурядових організацій, міжнародних організацій та приватних компаній, а також урядовців, журналістів, митців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-