У Грузії ведучі

У Грузії ведучі "Руставі-2" пішли з телеканалу на знак протесту

Укрінформ
Ведучі головного інформаційного випуску грузинської телекомпанії "Руставі-2" заявили про відставку на знак протесту проти звільнення своїх колег новим керівництвом каналу.

Діана Джоджуа і Міхеїл Сесіашвілі заявили, що залишають телеканал, у прямому ефірі своєї програми «Кур’єр», передає "Радіо Свобода".

За кілька годин до цього новий генеральний директор «Руставі-2» Паата Салія повідомив про звільнення кількох провідних журналістів телекомпанії, зокрема Георгія Габунії, який у липні в прямому ефірі нецензурно вилаяв президента Росії Володимира Путіна.

Читайте також: Грузинського журналіста, який обматюкав Путіна в прямому ефірі, звільнили з каналу

Звільнення спровокували заяви критиків про те, що новий власник раніше опозиційного телеканалу Кібар Халваші тісно пов’язаний із чинною владою, і що його дії є спробою адміністрації придушити політичне інакомислення в ЗМІ напередодні парламентських виборів, запланованих на наступний рік.

"Починаючи з вересня, новинні програми "Руставі-2" змінять свій зміст. На жаль, у нас з'явиться ще один провладний канал – лояльний до політики уряду», – заявили Ната Дзвелішвілі, виконавча директорка Грузинської хартії журналістської етики.

Нагадаємо: у липні Європейський суд з прав людини ухвалив, що канал був незаконно відібраний у колишнього власника – бізнесмена Кібара Халваші. У серпні підприємець заявив, що канал накопичив значні борги й буде проданий.

Читайте також: У Грузії продають телеканал, де в прямому ефірі обматюкали Путіна

Колишній генеральний директор «Руставі-2» Ніка Гварамія негайно заявив, що єдиним покупцем, швидше за все, стане голова провладної партії «Грузинська мрія», мільярдер Бідзіна Іванішвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-