Судно з біженцями Open Arms відмовилося йти в Іспанію

Судно з біженцями Open Arms відмовилося йти в Іспанію

Укрінформ
Екіпаж рятувального судна Open Arms відкинув пропозицію Мадрида висадити біженців в Іспанії через віддаленість порту.

Про це повідомляє DW.

"Команда судна Open Arms, що перевозить біженців, відмовилася брати курс на Іспанію, відкинувши тим самим відповідну пропозицію уряду країни. Пропозиція Мадрида "абсолютно нездійсненна" зважаючи на критичну ситуацію на борту, заявила представник гуманітарної організації Proactiva Open Arms", - ідеться в повідомленні.

Наголошується, що раніше прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес запропонував команді Open Arms причалити у порту Альхесирас поблизу Гібралтарської протоки.

Однак голова неурядової організації Open Arms Оскар Кампс повідомив у Twitter, що відстань від італійського острова Лампедуза, біля берегів якого зараз стоїть рятувальне судно, до пропонованого порту на півдні Іспанії становить 950 миль. Шлях туди зайняв би не менш як п'ять днів.

Як повідомляв Укрінформ, президент Європарламенту Давід Сассолі закликав італійську владу дозволити судну з мігрантами, яке вже кілька днів перебуває біля узбережжя Італії, зайти в порт Лампедуза.

Читайте також: Дітям із "мігрантського" корабля біля берегів Італії дозволили залишати судно

У відповідь на це глава МВС Італії Маттео Сальвіні дозволив неповнолітнім пасажирам Open Arms зійти на берег на деякий час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-