У ПАРЄ занепокоєні новим міграційним законодавством Італії

У ПАРЄ занепокоєні новим міграційним законодавством Італії

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи вважають, що нове міграційне законодавство Італії може збільшити кількість жертв серед шукачів притулку.

Про це заявила голова комітету ПАРЄ з питань міграції Доріс Фіала (Швейцарія), повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Я поділилася з комісаром ООН у справах біженців своїми занепокоєннями щодо прийняття італійським парламентом раніше цього місяця закону, який встановлює значні обмеження на проведення операцій неурядовими організаціями із використанням суден для рятування мігрантів», - заявила Фіала.

Вона пояснила, що нове законодавство встановлює великі штрафні санкції за переміщення врятованих мігрантів до італійських портів, а також дозволяє затримувати такі судна.

На переконання Фіали, такі заходи можуть «збільшити кількість жертв».

Вона закликала італійський парламент отримати міжнародну експерту оцінку у Раді Європі та в Агентстві ООН у справах біженців перед набуттям чинності цього законодавства.

Читайте також: У Лондоні вважають, що повернення Росії до ПАРЄ треба переглянути

Як повідомлялося, нижня палата парламенту Італії ухвалила закон, за яким суднам і організаціям, які займаються рятуванням мігрантів на морі, може загрожувати штраф до 1 млн євро, якщо вони без дозволу зайдуть до італійський територіальних вод. Також за цим законодавством дозволяється конфісковувати такі судна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-