З наступного тижня в Чорногорії заборонять палити в закладах харчування

З наступного тижня в Чорногорії заборонять палити в закладах харчування

Укрінформ
З 14 серпня у Чорногорії офіційно набуває чинності заборона тютюнопаління у закритих приміщеннях, зокрема, закладах громадського харчування.

Про це повідомляє RTCG.

«У Чорногорії 14 серпня набуває чинності закон про заборону куріння у закритих приміщеннях. Власники закритих приміщень зобов'язані почати застосовувати закон протягом місяця з дня його вступу в силу. В першу чергу заборона стосується закладів громадського харчування», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Чорногорії провалили закон про легалізацію одностатевих шлюбів

Цей закон про заборону тютюну не дозволяє курити в приміщеннях, де споживаються харчові продукти та напої. Закон, що забороняє вживання тютюнових виробів в приміщенні, не буде поширюватися на казино, які й так зобов'язані купувати спеціальні вентиляційні апарати та очищувачі повітря.

Іншим закладам дозволяється виділити окрему курильну кімнату, яка повинна бути ізольована і мати площу не менше як 10 квадратних метрів.

Читайте також: В Австрії заборонять курити в кафе і ресторанах

Слід зауважити, що чорногорські громадяни, як і власники ресторанів, в цілому підтримують цей новий закон, проте переконані, що спочатку будуть проблеми із його втіленням у життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-