Норвегія стурбована запланованими навчаннями РФ в Арктиці

Норвегія стурбована запланованими навчаннями РФ в Арктиці

Укрінформ
Норвегія висловила стурбованість з приводу російських навчань в Арктиці "Центр-2019", які плануються на кінець серпня.

Про це повідомляє DW з посиланням на заяву міністерства оборони Норвегії.

"Влада Норвегії висловила стурбованість з приводу російських навчань в Арктиці "Центр-2019", які планується почати в кінці серпня. У заяві міністерства оборони Норвегії, опублікованому у вівторок, 6 серпня, їх назвали тривожною ознакою все більш агресивної поведінки північного сусіда. Норвезька влада вказує, що навчання пройдуть недалеко від узбережжя провінцій Нордланд і Тромсе ", - йдеться в повідомленні.

Очікувані російські маневри показують, що РФ збільшує свою військову активність і проводить навчання частіше і ближче до кордонів західних країн, йдеться у повідомленні DW, яке посилається на заяву норвезького міністерства. "Росія діє все більш напористо в безпосередній близькості від нас. Норвегія стурбована цим і буде уважно стежити за навчаннями", - додали в міністерстві.

Читайте також: Злочини Росії треба розглядати у міжнародних трибуналах - ексглава МЗС Канади

Як відомо, намічені на серпень-вересень навчання "Центр-2019" пройдуть уздовж Північного морського шляху в російському Заполяр'ї, де буде випробувано військову техніку, спеціально розроблену для військових дій в Арктиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-