Депутата парламенту Молдови оголосили в міжнародний розшук

Депутата парламенту Молдови оголосили в міжнародний розшук

Укрінформ
Члена парламенту Молдови, лідера партії «Шор», бізнесмена Ілана Шора, який таємно залишив територію країни 14 червня, оголошено в міжнародний розшук.

Інформацію про це підтвердив керівник центру міжнародного співробітництва Генерального інспекторату поліції, глава молдавського відділення Інтерполу Віорел Центю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Підтверджую, що цю особу (Ілана Шора – ред.) оголошено в міжнародний розшук. Після ідентифікації місця його перебування будуть ініційовані процедури його екстрадиції до Молдови», - повідомив Центю.

Читайте також: Депутати парламенту Молдови можуть позбутися імунітету – президент

Шор не мав права залишати територію країни, оскільки був засуджений судом першої інстанції на 7 років ув'язнення за корупцію. Остаточний вердикт з цього питання ще не винесла Апеляційна палата міста Кагула, а Шор перебував під юридичним наглядом, що передбачає заборону на виїзд із Молдови. Апеляційна палата Кагула видала ордер на його арешт.

Ілан Шор є ще й головним фігурантом у справі про розкрадання більше мільярда доларів з банківської системи Молдови. Про це свідчать дані звіту американського детективного агентства Kroll, яке проводило розслідування банківського шахрайства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-