У Молдові порушили справу щодо узурпації державної влади

У Молдові порушили справу щодо узурпації державної влади

Укрінформ
Генеральна прокуратура Молдови порушила кримінальну справу за фактом узурпації державної влади в країні.
Про це поінформували в пресслужбі Генпрокуратури, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Наказом виконувача обов'язків генерального прокурора Думітру Робу розпочато кримінальну справу за фактом узурпації державної влади попередньою владою країни в період з 7 по 14 червня 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Наголошується також, що анульовано попереднє розпорядження виконувача обов'язків генерального прокурора Ігоря Попа про відмову в порушенні кримінальної справи за даним фактом.

Кримінальне розслідування проводитимуть співробітники Генеральної прокуратури спільно з іншими правоохоронними і силовими структурами Молдови.

Раніше міністр внутрішніх справ Молдови Андрій Нестасе звернувся в Генеральну прокуратуру з вимогою про порушення кримінальної справи за фактом узурпації державної влади представниками Демократичної партії - у період з 7 по 14 червня. Однак, колишній виконувач обов'язків генерального прокурора Ігор Попа відмовив у порушенні справи.

Читайте також: Молдавський олігарх Плахотнюк відмовився від депутатського мандата

За заявою глави МВС, колишній лідер Демократичної партії Влад Плахотнюк, який таємно покинув територію Молдови 14 червня, а також інші члени Демпартії підозрюються в спробі узурпації державної влади.

Згідно з Конституцією Молдови, узурпація державної влади є «найтяжчим кримінальним злочином проти держави». Кримінальним кодексом країни за узурпацію влади передбачено тюремне покарання строком до 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-