США ввели санкції проти родини Мадуро

США ввели санкції проти родини Мадуро

Укрінформ
Офіційний Вашингтон оголосив про введення санкцій проти корупційної мережі, яка виводила мільйони доларів із соціальних програм і до якої були причетні члени родини президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Про це заявив у четвер державний секретар США Майкл Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати ввели санкції проти п'яти осіб, що були залучені в комплексну мережу хабарництва та відмивання грошей для того, щоб роками обкрадати населення Венесуели, а також проти ще п'ятьох осіб та 13-ти організацій, пов'язаних із цими корумпованими діячами", - зазначив Помпео.

Водночас, глава Держдепартаменту США уточнив, що серед осіб, які опинилися у новому списку обмежень, є троє пасинків Мадуро (Вальтер, Йоссер і Йошвал), колумбійський бізнесмен Алекс Сааб, який є керівником корупційної мережі, а також сини першої леді Сілії Флорес.

Читайте також: США планують нові санкції проти Росії - Білий дім

Корупційна мережа зосереджувалась на збагаченні наближеного до Мадуро оточення за рахунок програми соціального забезпечення громадян країни. Через це багато жителів Венесуели їли один-два рази на день у той час, як режим присвоював собі мільйони доларів. "Мадуро та його поплічники перетворили програму на політичну зброю та механізм самозбагачення", - підкреслив Помпео.

У цьому зв'язку він послався на висновки звіту Управління Верховного комісара ООН з прав людини від 5 липня, у якому наголошується, що "нераціональне використання ресурсів, а також корупція режиму Мадуро сприяли економічній та гуманітарній кризі в Венесуелі".

Державний секретар США також закликав міжнародну спільноту продовжити підтримку тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо, Національну асамблею та народ Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-