США ввели санкції проти компанії з Китаю через підтримку іранського режиму

США ввели санкції проти компанії з Китаю через підтримку іранського режиму

Укрінформ
Офіційний Вашингтон оголосив про введення санкції проти китайської компанії Zhuhai Zhenrong Company Limited через купівлю нафти у іранського режиму попри обмеження, введені Мінфіном США раніше проти Тегерана.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майкла Помпео, оприлюдненій у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Сполучені Штати сьогодні продовжують послідовні заходи в контексті нашої кампанії максимального економічного тиску на іранський режим, запровадивши санкції проти китайської компанії Zhuhai Zhenrong Company Limited, а також її очільника через свідоме придбання нафти з Ірану всупереч санкціям США", - наголошується в заяві.

Читайте також: Twitter заблокував сторінки іранських інформагентств

При цьому уточнюється, що угода китайської компанії з Іраном стосувалася купівлі сирої нафти.

Як підкреслив глава Держдепу, цей крок допоможе припинити суттєвий потік доходів для режиму в Тегерані, "який фінансує терор по всьому світу, є причетним до конфліктів у регіоні та розвиває програму балістичних ракет". 

Читайте також: Уряд Британії провів екстрене засідання через захоплення Іраном танкера

"Іранський режим повинен припинити цю дестабілізуючу діяльність",- наголосив Помпео.

Він також зауважив, що будь-який суб'єкт, який розглядає можливість ухилення від санкцій США, "має звернути увагу" на сьогоднішню відповідь офіційного Вашингтона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-