США застосували Глобальний акт Магнітського проти можновладців Іраку

США застосували Глобальний акт Магнітського проти можновладців Іраку

Укрінформ
Міністерство фінансів США запровадило санкції на підставі Глобального акту Магнітського проти чотирьох високопосадовців в Іраку через порушення прав людини, корупцію та переслідування релігійних меншин.

Про це Мінфін офіційно поінформував у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США ввів санкції проти двох представників міліції - Раяна аль-Кілдані і Ваада Кадо, а також двох колишніх іракських губернаторів - Навальфа Хаммаді аль-Султана і Ахмеда аль-Джубурі", - зауважується в повідомленні.

При цьому уточнюється, що обмеження введені відповідно до Глобального акту Магнітського про відповідальність за порушення прав людини.

Як заявив у цьому зв'язку заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Сігал Манделкер, Сполучені Штати "продовжать притягати до відповідальності осіб, пов'язаних із серйозними порушеннями прав людини та корупцією".

Читайте також: У ЄП пропонують створити власну версію "Акту Магнітського" для тиску на Москву

За словами представника Мінфіну, особи, проти яких були введені санкції цього разу, вчиняли протиправні дії в районах, що відновлюються після окупації ІДІЛ. У тому числі, мали місце переслідування на релігійній основі. Таким чином, США демонструють солідарність з усіма іракцями, які виступають проти корупції й порушень прав людини, а також проти утисків за релігійними ознаками, зазначили в Міністерстві фінансів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-