Армія та поліція Болгарії допоможуть у боротьбі з африканською чумою свиней

Армія та поліція Болгарії допоможуть у боротьбі з африканською чумою свиней

Укрінформ
Військовослужбовці болгарської армії, поліції й жандармерії будуть надавати допомогу місцевій владі в боротьбі з африканською чумою свиней (АЧС).

Про це стало відомо за підсумками зустрічі міністра землеробства, продовольства і лісового господарства Десіслава Танева з керівництвом Національного агентства безпеки продовольства і представниками міністерства оборони Болгарії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На жаль, сьогодні виявлено ще два вогнища африканської чуми свиней - в областях Враца і Тирговіште. До цього часу у країні вже існують 15 вогнищ АЧС у домашніх господарствах і стільки ж випадків захворювання було зареєстровано у диких кабанів у лісових масивах», - зазначила міністр.

Читайте також: В Україні простежується тенденція до скорочення випадків зараження АЧС - експерт

За її словами, відсьогодні посилюються перевірки в аеропортах, на авто- та залізничних вокзалах, а також у морських портах.

Міністерством внутрішніх справ Болгарії особливу увагу буде приділено перевіркам автомобілів, які проїжджають через карантинні зони. Будуть перевірятися також усі без винятку автомобілі, що перевозять м'ясні продукти та тварин.

Читайте також: ЄС компенсує до 75% збитків, нанесених болгарським фермерам АЧС

У місцях зараження створено карантинні зони, де постійно чергують співробітники МВС і військовослужбовці Національної армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-