Закупівля Туреччиною російських С-400 є невірним кроком – Пентагон

Закупівля Туреччиною російських С-400 є невірним кроком – Пентагон

Укрінформ
Відмова Туреччини скасувати угоду з росіянами попри неодноразові вимоги Вашингтона є "невірним" кроком, який розчаровує США і змушує реагувати у відповідь.

Таку позицію висловив у вівторок в.о. міністра оборони США Марк Еспер під час слухань у Сенаті щодо затвердження на посаді глави Пентагону, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Вона (Туреччина – ред.) є довготривалим і дуже дієздатним союзником по НАТО, але їхнє рішення щодо С-400 є невірним (кроком – ред.) і таким, що розчаровує", - заявив Еспер.

Читайте також: До Туреччини прибув одинадцятий літак з деталями С-400

Він також звернув увагу на несумісність російських систем протиповітряної оборони С-400 та американських літаків F-35, оскільки це дасть можливість росіянам вивчати сучасні технології.

"Постановка на озброєння С-400 фундаментальним чином підриває можливості програми F-35"- підкреслив представник оборонного відомства США.

Читайте також: Ердоган хоче спільно з Росією виробляти ракети С-400

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент США Дональд Трамп офіційно висунув кандидатуру Марка Еспера на призначення його міністром оборони США. До цього Еспер був міністром Сухопутних військ США та в.о глави Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-