В ОБСЄ анонсували переговори щодо Придністров'я на жовтень

В ОБСЄ анонсували переговори щодо Придністров'я на жовтень

Укрінформ
Переговори у форматі «5+2» між Молдовою і Придністров'ям поновляться в першій половині жовтня. У них також візьмуть участь Україна, ОБСЄ, Росія як посередники та ЄС і США - як спостерігачі.

Про це заявив під час візиту в Молдову спецпредставник голови ОБСЄ щодо Придністровського врегулювання, посол Франко Фраттіні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На жовтневих переговорах належить позначити наявні досягнення і намітити перспективні плани на майбутнє. Наступним етапом процесу може стати листопадова баварська нарада, в ході якої детально обговорюватимуться найгостріші питання. Ці політичні заходи передуватимуть запланованому на грудень діалогу на рівні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ », - зазначив Фраттіні.

Читайте також: Україна братиме активну участь у переговорному процесі щодо Придністров'я - Зеленський

Під час зустрічі з президентом Молдови Ігорем Додоном посередники і спостерігачі на переговорах підтримали зусилля Кишинева в активізації процесу врегулювання конфлікту.

Додон окреслив основні пріоритети врегулювання: права людини і демократизація Придністров'я, забезпечення вільного пересування громадян, вантажів і послуг по всій території Молдови, відновлення єдиного торгово-економічного простору країни, а також створення передумов для переходу в 2020 році до обговорення політичного врегулювання придністровської проблеми.

Як повідомляв Укрінформ, останній раунд переговорів щодо Придністровського врегулювання у форматі «5+2» пройшов у середині 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-