США ввели санкції проти контррозвідки Венесуели

США ввели санкції проти контррозвідки Венесуели

Укрінформ
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Директорату військової контррозвідки Венесуели через ув'язнення, катування й убивства політичних опонентів режиму Мадуро.

Про це офіційно повідомили в четвер у Мінфіні США.

"Сьогодні Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадив санкції проти Директорату військової контррозвідки уряду Венесуели (La Dirección General de Contrainteligencia Militar), широко відомого як DGCIM", - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що причиною обмежень стали катування заручників режиму, зокрема, вбивство капітана корвета Рафаеля Акоста Аревало, офіцера морського флоту Венесуели.

"Політично вмотивований арешт і трагічна смерть капітана Рафаеля Акости були невиправданими і неприйнятними", - заявив у цьому зв'язку міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Він підкреслив, що американський Мінфін має намір "припинити нелюдське ставлення режиму колишнього Мадуро до політичних опонентів, невинних мирних жителів і військових у спробі придушити інакомислення".

Читайте також: Адмірал США заявив про російських військових у Венесуелі

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня офіційний Вашингтон засудив убивство капітана Акости в катівнях Мадуро. 5 липня 2019 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини оприлюднило доповідь, яка детально розкриває методи DGCIM для отримання інформації та зізнань, залякування та покарання затриманих. Раніше подібні звіти оприлюднили Human Rights Watch та Організація американських держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-