Литва заблокує доступ до пропагандистського сайту Sputnik

Литва заблокує доступ до пропагандистського сайту Sputnik

Укрінформ
Литовська комісія з радіо і телебачення постановила заборонити доступ до пропагандистського сайту агентства Sputnik Литва через порушення авторського права.

Про це повідомляється на сайті комісії.

"З метою захисту авторських прав в інтернеті, 10 липня Литовська комісія з радіо і телебачення (далі - RTCL) ухвалила рішення видати обов'язкові інструкції для постачальників послуг доступу в інтернет, щоб припинити несанкціоноване розголошення захищеного авторським правом контенту на веб-сайті https://sputniknews.lt/", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Російських пропагандистів не пустили на конференцію журналістів у Лондоні

3 липня до комісії звернулося Литовське радіо і телебачення, яке повідомило, що Sputnik без дозволу розміщував на своєму сайті публікації порталу LRT. "LRT звертався до адміністратора веб-сайту і хостинг-провайдера з проханням видалити незаконно опублікований контент, захищений авторським правом, але його продовжували незаконно публікувати - адміністратор цього веб-сайту продовжував побічно заохочувати користувачів використовувати незаконно опубліковані матеріали, захищені авторським правом. На момент звернення LRT було опубліковано 1464 статті", - пояснював регулятор.

Литовська комісія з радіо і телебачення постановила видати обов'язкові інструкції постачальникам послуг в інтернеті - заблокувати доступ до сайту Sputnik Литва на території країни.

Рішення набере чинності після того, як його затвердить Вільнюський окружний адміністративний суд.

Фото: BALTNEWS.lt 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-