Штати заявили в МАГАТЕ про готовність до переговорів з Іраном

Штати заявили в МАГАТЕ про готовність до переговорів з Іраном

Укрінформ
США закликають Іран скасувати свої останні ядерні кроки, а також висловлюють готовність до переговорів щодо ІРІ без передумов з метою врегулювання кризи довкола іранської ядерної програми.
Про це заявила постійний представник США при міжнародних організаціях у Відні Джеккі Уолкотт (Jackie Wolcott) під час позачергового засідання ради керівників МАГАТЕ у середу у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо Іран скасувати свої останні ядерні кроки і припинити будь-які плани щодо подальшого просування. Сполучені Штати дали чітко зрозуміти, ми відкриті для переговорів без передумов і що ми пропонуємо Ірану можливість повної нормалізації відносин. Усі члени цього органу повинні закликати Іран негайно вступити в переговори з метою мирного та дипломатичного врегулювання. Ми залишаємося готовими і чекаємо такого дипломатичного співробітництва", - заявила представник США.

За її словами, рада керівників МАГАТЕ має в один голос закликати ІРІ повернутися до повного виконання своїх зобов’язань та підтримки заходів з ядерного нерозповсюдження.

"Іран також повинен пам’ятати, що єдиний шлях до послаблення санкцій полягає в таких переговорах, а не в ядерному шантажі. Ядерне загострення, яке Іран зараз здійснює, лише поглибить тиск, з яким Іран зіткнувся, і посилить кризу, яку Іран робить для самого себе", - наголосила американська дипломатка.

Як повідомлялося, раніше Іран офіційно оголосив, що приступає до збагачення урану вище обумовленої в Спільному всеосяжному плані дій (СВПД) позначки в 3,67% і попередив про подальшу відмову від положень міжнародної ядерної угоди через 60 днів.

Держсекретар США Майк Помпео пообіцяв, що Вашингтон введе нові санкції проти Тегерана і забезпечить його ізоляцію у відповідь на "розширення ядерної програми".

Читайте також: Радник Макрона проводить у Тегерані переговори щодо збереження ядерної угоди

Ще раніше стало відомо, що Іран перевищив ліміт запасів збагаченого урану, встановлений СВПД обсягом до 300 кг. Тегеран заявив, що країна збільшила в чотири рази випуск речовини, необхідної для виробництва палива для ядерного реактора, яке також може бути використано для виготовлення ядерної зброї.

У травні Іран офіційно призупинив виконання частини зобов'язань за умовами СВПД та повідомив про це всі сторони угоди, з якої близько року тому вийшли США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-