Посол США пояснив, чому місцеві вибори стануть викликом для коаліції Молдови

Посол США пояснив, чому місцеві вибори стануть викликом для коаліції Молдови

Укрінформ
Для правлячої в Молдові коаліції, в яку входять проросійська Партія соціалістів і проєвропейський політичний блок ACUM (Зараз), випробуванням стануть вибори до місцевих органів влади, на яких ці політичні сили будуть конкурентами.

Таку думку висловив Надзвичайний і повноважний посол США в Молдові Дерек Хоган в інтерв'ю молдавським ЗМІ.

«Ця коаліція і угода про співпрацю є цікавими в тому сенсі, що в неї входять блок, орієнтований на Захід, і партія, яка говорить про стратегічні зв'язки з Росією, США і ЄС. ... Сьогодні акцент поставлений на інституційні реформи», - зазначив дипломат.

Читайте також: США можуть екстрадувати до Молдови олігарха Плахотнюка – посол

Хоган підкреслив, що вибори до місцевих органів влади, які пройдуть в Молдові в жовтні нинішнього року, стануть серйозним випробуванням для правлячої коаліції, яка в даний час працює на національному рівні. Під час місцевих виборів, зазначив посол, політичні сили коаліції стануть конкурентами, однак за наявності у них зобов'язань вони могли б легко подолати цей бар'єр.

Двома днями раніше президент Молдови Ігор Додон закликав тих, хто планує брати участь в місцевих виборах, зосередити свою увагу не на геополітичному факторі, а на проблемах, з якими стикаються громадяни.

Як повідомлялося, політичний блок ACUM і Партія соціалістів сформували коаліцію 7 червня, коли було прийнято рішення, що Майя Санду буде прем'єр-міністром Республіки Молдова, а Зінаїда Гречаний - головою парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-