Остання спроба: у Відні

Остання спроба: у Відні "група 4+1" намагається врятувати ядерну угоду щодо Ірану

Укрінформ
Заступники міністрів закордонних справ Ірану і так званої "групи 4+1" – Росії, Китаю, Франції, Великої Британії та Німеччини – проводять у п’ятницю зустріч в столиці Австрії щодо ядерної програми ІРІ.
Переговори під загальним головування представника ЄС проходять у віденському палаці Кобург, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначають австрійські ЗМІ, зустріч є останньою спробою порятунку угоди щодо ядерної програми ІРІ. Під час переговорів буде обговорено усі можливості продовження імплементації Спільного всеосяжного плану дій (JCPOA) у всіх його аспектах, а також виклики, які виникли після виходу та поновлення санкцій з боку США проти Ірану, та після нещодавнього оголошення з боку Ірану стосовно виконання власних ядерних зобов’язань.

Як повідомлялося, з 15 травня поточного року Іран офіційно призупинив виконання частини своїх зобов'язань за умовами СВПД, та повідомив про це всі сторони цієї міжнародної угоди, з якої близько року тому в односторонньому порядку вийшли США. 20 травня Іран оголосив про збільшення в чотири рази ступеня збагачення низькозбагаченого урану.

Читайте також: Трамп вважає, що у разі початку війни з Іраном вона не триватиме довго

Євросоюз, а також уряди Великої Британії, Франції та Німеччини, закликали Іран дотримуватися положень СВПД. Цей План дій європейські учасники вважають основою регіональної стабільності та дотримання міжнародного режиму нерозповсюдження ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-