Молдова відновила переговори з МВФ

Молдова відновила переговори з МВФ

Укрінформ
До Молдови прибула місія Міжнародного валютного фонду, яка відновить переговори про надання країні фінансової допомоги у розмірі 66 мільйонів доларів.

Про це поінформували в прес-службі уряду Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«У нас є політична воля для очищення державних інститутів від корупційних елементів, для реформи системи правосуддя і для створення ефективних державних структур. Хочу запевнити, що державні інститути в майбутньому не будуть підкорятися інтересам політичних партій, а будуть працювати на підвищення добробуту громадян », - зазначила прем'єр Майя Санду під час зустрічі з експертною місією МВФ.

Глава молдавського уряду підкреслила особливу значущість створення основ незалежного правосуддя, завдяки яким винні у скоєнні корупційних злочинів, включаючи відмивання коштів, будуть притягнуті до відповідальності.

Читайте також: МВФ не має питань до Нацбанку — Смолій

Глава місії МВФ Рубен Атоян, у свою чергу, заявив, що МВФ уважно стежив за ситуацією в Молдові, зазначивши відкритість Фонду для подальшого надання фінансової допомоги. Він акцентував при цьому, що МВФ призупинив співпрацю з Молдовою у 2018 році після прийняття попередньою владою закону про амністію капіталу і пакету законопроектів про податкову реформу.

Відновлення діалогу між Молдовою та МВФ дозволить підписати Меморандум про надання Молдові фінансової допомоги у розмірі 66 мільйонів доларів. Кошти підуть на забезпечення економічної та фінансової стабільності за умови консолідації механізмів фінансового нагляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-