Міністри оборони країн НАТО ухвалили політику у сфері космосу

Міністри оборони країн НАТО ухвалили політику у сфері космосу

Укрінформ
Союзники по Північноатлантичному Альянсу ухвалили спільні підходи до політики в сфері космосу та його використання для забезпечення операцій та місій за участю НАТО.

Про це у четвер під час прес-конференції за підсумками зустрічі міністрів оборони НАТО у Брюсселі розповів Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми здійснили важливий крок в адаптації НАТО до нової політики в сфері космосу. Космос є важливим фактором для системи стримування та оборони НАТО, включаючи спроможності навігації, відстеження переміщень військ, супутниковий зв’язок та виявлення ракетних пусків», - сказав керівник НАТО.

Читайте також: До кінця року НАТО створить оновлену систему сил високої готовності

Він зауважив, що нова політика НАТО визначить широкий підхід до космосу, з урахуванням всіх можливостей та викликів, які пов’язані з такою діяльністю.

«Не йдеться про мілітаризацію космосу, НАТО відіграватиме важливу роль як форум з обміну інформацією, для підвищення взаємосумісності та надання гарантій, що наші місії та операції проводяться за всієї підтримки, яку вони потребують», - додав Столтенберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-