Посольство України привітало погодження законопроекту щодо санкцій проти газу з РФ

Посольство України привітало погодження законопроекту щодо санкцій проти газу з РФ

Укрінформ
У посольстві України у США привітали погодження комітетом у закордонних справах Палати представників Конгресу США законопроєкту HR:3206, що передбачає введення санкцій проти російських газопроводів “Північний потік 2” та “Турецький потік”.

Про це йдеться на сторінці посольства у Facebook, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Вітаємо погодження Комітетом у закордонних справах Палати представників Конгресу США законопроекту “Щодо захисту енергетичної безпеки Європи”, який передбачає запровадження американських санкцій проти російських експортних енергетичних трубопроводів, у т.ч. “Північного потоку - 2” та “Турецького потоку””, - зазначили дипломати.

У законопроекті наголошується, що російський уряд використовує енергетичні ресурси у якості інструменту для втручання та політичного тиску, а центральним елементом стратегії є підвищення залежності європейських країн від постачання російських енергоносіїв. 

“Саме “Північний потік - 2” та “Турецький потік” слугують цим цілям Кремля та мають бути зупинені. Також законопроектом передбачено механізм гарантування обсягів транзиту природнього газу територією України”, - додали вони.

Читайте також: Комітет Конгресу США схвалив санкції проти Північного потоку-2

Українські дипломати зауважили, що продовжуватимуть “тісну роботу з американськими законодавцями для забезпечення надійних гарантій енергетичної безпеки України”.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 26 червня, комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США схвалив законопроект, який введе цільові санкції проти компаній, які беруть участь у спорудженні Північного потоку-2.

Автори законопроєкту переконують, що механізм санкцій дозволить зупинити будівництво, при цьому не наносячи шкоди економікам країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-