Наречена Хашоггі закликала ООН до міжнародного розслідування його вбивства

Наречена Хашоггі закликала ООН до міжнародного розслідування його вбивства

Укрінформ
Хатідже Ченгіз, наречена убитого журналіста з Саудівської Аравії Джамаля Хашоггі, закликала до міжнародного розслідування його вбивства.

Про це повідомляє Al Jazeera.

“Потрібно здійснити міжнародне розслідування вбивства Джамаля. Згідно з даними ООН, до вбивства причетні саудівські посадовці високого рівня, але, окрім того, Саудівська Аравія намагається приховати докази вбивства. Це скандал», - заявила Ченгіз.

Виступаючи перед дипломатами та журналістами в офісі Організації Об'єднаних Націй у швейцарському місті Женева, Ченгіз сказала, що вбивство Хашоггі "є відображенням виклику в усьому світі, на який міжнародна спільнота повинна енергійно відповісти".

Читайте також: Наречена Хашоггі закликала ЄП ввести санкції проти Ер-Ріяду

Як повідомлялося, 59-річний оглядач видання The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня 2018 року після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для шлюбу з громадянкою Туреччини. Через два тижні після зникнення журналіста під тиском світової спільноти Саудівська Аравія визнала, що Хашоггі вбили в консульстві. Спеціально для вчинення злочину з королівства до Стамбула прибули 15 осіб.

Спецдоповідач ООН з розслідування позасудових страт Агнес Калламар заявила про наявність доказів причетності принца-спадкоємця Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана та інших високопосадовців країни до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-