У Чехії анонсували наступну велику демонстрацію за демократію

У Чехії анонсували наступну велику демонстрацію за демократію

Укрінформ
Після проведення великої демонстрації в Празі у неділю, яка завершилися після 19 години вечора, наступну таку ж масштабну планується провести 16 листопада.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу, оголосили організатори.

«Ще одна велика демонстрація в Летні запланована на суботу, 16 листопада», - заявив Мікулаш Мінарж, ініціатор руху «Мільйон хвилин для демократії.

По всій країні також передбачається провести акцію протесту 28 жовтня.

Цієї неділі на Летні в столиці Чеської Республіки зібралося, за даними поліції, 200 тисяч людей, за даними мобільного оператора T-mobile, - 258 тисяч. Акція пройшла мирно, поліції не довелося втручатися. Утім, 60 особам стало зле, 6 були доставлені в лікарні.

Читайте також: Протести у Чехії: прем'єр не бачить сенсу дискутувати з демонстрантами

Люди з квітня протестують проти премʼєра Чеської Республіки Андрєя Бабіша, якого вважають причетним до фінансових махінацій, та призначеної ним міністерки юстиції Марії Бабішової.

Сам Бабіш як і раніше відмовляється говорити з протестуючими та демонстративно виклав свої фото відпочинку з дружиною Монікою. Він також заявив, що під час зустрічі в суботу з президентом ЧР Мілошем Земаном отримав від того повну підтримку.

Жоден з політиків не виступав перед натовпом у неділю, хоча серед тих, хто зібрався у парку, були помічені деякі депутати.

До цього часу найчисленнішою демонстрацією в Чехії після з 1989 року (25 та 26 листопада після придушення студентських протестів на вулиці вийшло відповідно 800 тис та 500 тис людей) була акція 2012 року, в якій на Вацлавській площі взяли участь до 150 тисяч осіб, тоді вони протестували проти реформ уряду Петра Нечама.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-