У РФ проходять акції проти фабрикації кримінальних справ і політрепресій

У РФ проходять акції проти фабрикації кримінальних справ і політрепресій

Фото
Укрінформ
У Москві та інших містах Росії проходять акції проти фабрикації кримінальних справ та політичних репресій.

Про це повідомляє в неділю «Нова газета».

«У Москві на проспекті Академіка Сахарова проходить узгоджений мітинг «Суспільство вимагає справедливості», організований Лібертаріанською партією і Профспілкою журналістів. Спочатку захід заявлявся як мітинг на підтримку журналіста-розслідувача «Медузи» Івана Голунова, однак кримінальне розслідування припинили 11 червня. Тепер організатори стверджують, що це акція проти політичних репресій та фабрикації кримінальних справ, а також за гуманізацію правоохоронної системи», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють організатори заходу, громадянське суспільство домоглося звільнення лише одного невинного, в той час як тисячі активістів досі перебувають в ув'язненні за сфабрикованими справами.

Акції протесту 23 червня проходять по всій Росії: у Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді та в інших містах. У Петербурзі поліція заявила, що планує «жорстко припиняти» порушення порядку, оскільки в місті 23 червня пройде свято випускників «Червоні вітрила». 

У Новокузнецьку, Ростові-на-Дону і Самарі проходять серії пікетів, в Омську і Казані - масові пікети. У деяких містах, наприклад у Владивостоці та Хабаровську, акції вже закінчилися.

Заходи на підтримку Голунова та інших переслідуваних за антинаркотичними статтями проходили у червні вже двічі. 12 червня відбувся неузгоджений марш, за підсумками якого було затримано не менш як 530 осіб.

16 червня на проспекті Академіка Сахарова пройшов узгоджений мітинг «Закон і справедливість для всіх», організований головним редактором «Московського комсомольця» Павлом Гусєвим, редактором RT Катериною Винокуровою і головою Спілки журналістів Росії Володимиром Соловйовим. За оцінками різних видань, на акцію прийшли від 500 до тисячі осіб; за даними МВС - 1600 осіб.

Читайте також: Російському журналісту Голунову надали захист

Як повідомляв Укрінформ, затримання Голунова викликало широкий громадський резонанс у Росії. Увечері 11 червня його було звільнено з-під домашнього арешту, кримінальне розслідування щодо нього припинили.

36-річного спецкора відділу розслідувань «Медузи» Іван Голунова було затримано у Москві 6 червня і відправлено на два місяці під домашній арешт за підозрою у замаху на збут наркотиків у великих розмірах. У поліції заявили, що у нього знайшли чотири грами метілефедрона і п'ять грамів кокаїну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-