Білий дім пропонує інвестувати в Палестину $50 мільярдів

Білий дім пропонує інвестувати в Палестину $50 мільярдів

Укрінформ
Адміністрація президента США презентувала економічну частину плану врегулювання конфлікту на Близькому Сході. Проект передбачає як державні, так і приватні інвестиції в обсязі $50 млрд.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

“За словами авторів, це дозволить створити не менше одного мільйона робочих місць для палестинців, а також подвоїти ВВП Палестинської національної автономії протягом десяти років. Запропонований Білим домом план "здатен відкрити нову главу в історії" палестинців, яка "визначається не негараздами і нестатками, а свободою і гідністю", наголошують його розробники", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, передбачається вкласти $27,5 млрд у Західний берег річки Йордан і Сектор Гази, а також направити $22,8 млрд на проекти, які стосуватимуться палестинців, що живуть у Єгипті, Йорданії та Лівані.

Читайте також: Ізраїль може анексувати частину Західного берега річки Йордан - посол США

Уточнюється, що йдеться про можливі проєкти в охороні здоров'я, освіті, енергопостачанні, сфері високих технологій, туризмі та сільському господарстві.

Детальна презентація економічної частини плану відбудеться 25 і 26 червня на конференції в Бахрейні. За даними DW, керівництво Палестинської автономії має намір бойкотувати захід. Лідери палестинців виступають проти переговорів із США, відколи Трамп заявив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-