Претендентів на посаду прем’єра Британії залишилось двоє

Претендентів на посаду прем’єра Британії залишилось двоє

Укрінформ
На крісло прем’єр-міністра Великої Британії залишилося лише двоє претендентів – ексміністри закордонних справ Борис Джонсон та Джеремі Гант.

Як повідомляє ВВС, останнім з перегонів вибув Майкл Гоув.

При цьому він набрав лише на два голос менше ніж Гант – його підтримали 75 депутатів-торі. За Джонсона є проголосували 160 членів парламенту від Консервативної партії.

Лідера партії обиратимуть на загальнопартійному рівні. У голосуванні братимуть участь близько 160 тисяч членів Консервативної партії. Переможця визначать 22 липня. Він очолить як партію, так і уряд Сполученого королівства.

Читайте також: Борис Джонсон виграв другий тур виборів лідера консерваторів

У 2016 році Борис Джонсон був одним з лідерів кампанії за вихід Британії з ЄС в той час як Гант належав до табору прихильників членства Сполученого королівства у блоці.

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей офіційно покинула посаду голови Консервативної партії. Вона продовжуватиме виконувати обов’язки голови уряду, доки партія не обере нового прем’єра.

Читайте також: На посаду прем’єра Британії претендують чотири кандидати

Мей заявила про свій намір піти у відставку після того, як вона не змогла погодити з британським парламентом угоду щодо «Брекзиту» – виходу Великої Британії з Європейського союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-