У РЄ чекають від України реальних результатів у боротьбі з корупцією

У РЄ чекають від України реальних результатів у боротьбі з корупцією

Укрінформ
У Групі країн проти корупції (GRECO) Ради Європи позитивно оцінюють створену за останні роки в Україні систему органів у боротьбі з корупцією, але чекають реальних результатів їх діяльності, включаючи притягнення до відповідальності високопоставлених корупціонерів.
Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Страсбурзі заявив виконавчий секретар GRECO Жанлука Еспозіто.

«Багато заходів і кроків у цій сфері проходять у правильному напрямку. Але нині настав час для конкретних результатів. Нові органи із запобігання корупції (НАЗК – ред.) та притягнення до відповідальності (НАБУ – ред.), а також Вищий антикорупційний суд – це важливі елементи створеної системи. Але недостатньо просто це мати. Необхідно, щоб система приносила конкретні результати і набула позитивного досвіду. І на це GRECO звертатиме увагу, включаючи виконання наших рекомендацій», - сказав представник Ради Європи.

Він наголосив, що боротьба з корупцією повинна проходити на усіх рівнях у суспільстві, але особливо – серед вищих посадовців.

Виконавчий секретар GRECO також позитивно оцінив запровадження в Україні електронного декларування посадовців.

Читайте також: Росія нехтує рішенням Міжнародного трибуналу щодо моряків - командувач ВМС

«Але питання у тому, як воно адмініструється. І це вже питання до українського керівництва. Якщо воно здатне управляти цим, то система добра. Але треба бути обережним, щоб система не була надто перевантаженою, в якій неможливо належно перевірити усі декларації», - зазначив Еспозіто.

Відтак, підсумував він, якщо в Україні створено ефективну систему боротьби з корупцією, то вона повинна показати конкретні результати у діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-