ЄС підготував комплекс заходів щодо чорноморського регіонального співробітництва

ЄС підготував комплекс заходів щодо чорноморського регіонального співробітництва

Укрінформ
Міністри закордонних справ ЄС, які проводять у понеділок зустріч у Люксембурзі, прийняли резолюції щодо участі ЄС у розвитку співпраці в Чорноморському регіоні, у якій наголосили, що повага до міжнародного права, суверенітету та незалежності країн регіону, а також політичне рішення щодо невизнання анексії Криму Росією залишаються основою Чорноморської політики Євросоюзу.

Відповідний документ оприлюднено на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС знову наголосила на тому, що повага до міжнародного права, включаючи принципи незалежності, суверенітету та територіальної цілісності, Морської Конвенції ООН, включаючи свободу судноплавства, а також політичні рішення ЄС щодо невизнання анексії Криму, є фундаментальними у підходах ЄС до регіональної співпраці в Чорноморському регіоні», - йдеться у документі.

Читайте також: Єврокомісія може призупинити безвіз для окремих країн

Рада ЄС підтвердила також довгострокові зобов’язання із розвитку заможності, стабільності та стійкості (країн) в регіоні Чорного моря. Резолюція підкреслює стратегічну важливість Чорноморського регіону для ЄС та закликає до поглибленої участі ЄС у регіональній співпраці, зокрема, участі в економічних, транспортних та інфраструктурних проектах, на основі Ініціативи ЄС щодо Чорноморської синергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-