G20 готова узгодити договір про боротьбу із забрудненням морів

G20 готова узгодити договір про боротьбу із забрудненням морів

Укрінформ
Міністри енергетики і навколишнього середовища країн "Великої двадцятки" на зустрічі в Японії висловили готовність узгодити договір про скорочення скидання пластикових відходів у моря і океани.
Про це заявив міністр навколишнього середовища Японії Йошіакі Харада, повідомляє AFP.

«Згідно з очікуваною угодою, члени G20 зобов'язуються докласти зусиль для скорочення кількості пластикових відходів, які забруднюють океани, і регулярно повідомляти про свій прогрес», - йдеться в повідомленні.

За словами Харади, Японія в суботу «запропонувала працездатний механізм» щодо боротьби зі скиданням пластикових відходів у море, за участю країн, що розвиваються і менш розвинених.

Очікується, що пропозиція стане основою для світової кампанії зі зниження забруднення океану пластиком і буде включена до спільного комюніке G20 пізніше в неділю.

Як зазначив Хіроакі Одачі з японського Грінпісу, ця угода може стати «першим кроком до вирішення проблеми» пластикового забруднення. «Але з огляду на критичну ситуацію забруднення океану пластмасами, необхідно терміново розробити юридично обов'язкові плани дій з чіткими термінами та цілями», - додав він.

Читайте також: День без поліетилену: українців закликають відмовитися від пакетів

Як відомо, забруднення пластмасами стає все більш серйозною міжнародною проблемою, особливо після того, як Китай і деякі інші країни заборонили імпорт пластикових відходів з-за кордону. Після цієї заборони багато держав, включаючи Японію, гостро відчули накопичення у себе пластикових відходів.

Як повідомлялося, зустріч міністрів енергетики і навколишнього середовища країн G20 цими вихідними проходить у японському місті Каруїдзава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-